maanantai 12. syyskuuta 2011

Lamppulasihelmiä

Eilen illalla olimme veljentyttäreni Marjan kanssa taas lasihelmihommissa. Olimme Thuja designin kurssilla opettelemassa lamppulasihelmien tekoa.  Teimme happi-nestekaasupolttimella lasitangosta sulattamalla lasihelmiä. Kivaa oli! Mutta suht rankkaakin se oli, kun neljä tuntia töiden jälkeen keskittyy suht intensiivisesti ihan uuteen, hyvää koordinaatiota vaativaan asiaan. Eli kyllä uni maittoi viime yönä.
Valmiit helmet on jäähdytettävä hitaasti, ja voimme noutaa valmiit helmemme parin  päivän päästä. Erittäin jännää taas nähdä, mitä saimme aikaiseksi. Likimainkaan pyöreää helmeä en saanut vielä aikaiseksi. Mutta olen jo tähän ikään (53 v.) hyväksynyt sen, että mitään ei opi harjoittelematta, ....varsinkaan kädentaitoja.
Lasissa on kuitenkin jotain kovin ihmeellistä ja jatkan kyllä ihan varmasti pyöreän helmen tavoittelua. Ilmoitin meidät jo seuraavalle kurssille marraskuussa.

Ensimmäiset lamppuhelmeni...


2 kommenttia:

  1. Minut lamppuhelmet koukutti syksyllä <3 En tosin ole tehnyt vielä kuin kaasupolttimella. Ihanaa touhua ja kaunista jälkeä!

    VastaaPoista
  2. Eikös olekin jännää puuhaa! Siinä on hauskaa sekä jännä tekniikka että kaunis lopputulos. Tuntuu että lasi on sellainen materiaali, että siitä on rumaa vaikea saada aikaiseksi!

    VastaaPoista

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit