sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Romulasia

Viime torstaina aloitimme Marjan kanssa romulasi-kurssin Helsingin aikuisopistossa. Kurssi alkoi turvallisuusasioiden opiskelulla. Aivan asiallista oppia, kun työskennellään materiaalin kanssa, josta voi helposti saada viiltohaavoja yms. muuta kipeää. Leikkasimme vanhaa lasi-ikkunaa lasiveitsellä palasiksi. Lasinpaloista jokainen sommitteli mieleisiään koruja. Varsinaiseen lasinsulatukseen emme pääse tällä kurssilla mukaan, sillä opettaja sulattaa korutuotoksemme.
Ensi kerraksi tuomme mukanamme yhden kirkkaasta lasista tehdyn pullon ja yhden värillisin. Niistä sulatamme tarjoiluastioita. Korupuuhakin jatkuu ja sitä varten olen rikkonut yhden ruskea olutpullon ja nimeltä mainitsemattomaa merkkiä olevan vihreän yrttilikööripullon.
Googlannut olen tietysti aiheesta, niin kuin aina, kun jostain innostun. Lasipulloista ja romulasista hakiessani löysin Youtubesta mielenkiintoisia videoita hakusanoilla 'cutting bottle'.


Olen jo kokeillutkin tätä menetelmään yhden olutpullon katkaisuun ja hyvinhän se meni. Reunoista tuli suht tasaiset. Pienen hiomisen jälkeen se on ruskea pieni tuikkulasi.

Kesämajan kalliolla Kivinokassa rikoin vasaralla pari pulloa.Romulasityöt ennen sulatusta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit