maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mummon nojatuolit, osa 14

Tuolimme ovat lähes valmiit! Olemme kättemme työhön kovasti tyytyväisiä :)

Alla kuvasarjaa vihon viimeisestä neljän päivän rypistyksestä Vantaan aikuisopistossa. Olivat muuten aika helteisiä päiviä!
Kaikenlaista tapahtui tälläkin kertaa. Ehdin piirtämään kankaalle jo koko leikkuusuunnitelman, mutta onneksi Heikki tuli katsomaan piirustelujani ja huomasi, että viimeiset kappaleet alkoivat mennä suht vinoon. Kangas ei ollutkaan alareunasta aivan lankasuora. Onneksi tilanne oli vielä hyvinkin korjattavissa, sillä saksia en ollut vielä iskenyt kankaaseen.
Tereen ompelu ei yllättäen ollutkaan kovin hankalaa. Sain sen muutamien purkamisten jälkeen istutettua ihan mukavasti istuimien osien ja kappakappaleiden kanssa yhteen.
Yksi aika paha hutileikkaus tapahtui, kun leikkasin ensimmäisen tuolin istuinosan viimeistä kulmaa. Helle oli kait pehmittänyt pääni, sillä enkös iskenyt sakseni sivukappaan. Siitä vaan kolmionmuotoinen kappale pois, klipps, klipss. Se on aika mielenkiintoinen tunne, kun samalla sekunnilla kun leikkaa, leikkaa, että väärästä kohtaa meni. Pieni ähkäisy pääsi, ei sentään kuitenkaan itku. No, onneksi kangasta oli reilusti yli tarpeen ja siitä riitti myös korjauskappaleeseen.
Kehaista pitää, että näistä (ja muutamista muistakin) seikkailuista huolimatta, opettaja sanoi tuolien olevan pro-jälkeä.
Saimme tuolit kurssilla mainioon vaiheeseen. Vielä pitää ommella takakangas piilopistoin selkään ja lakata
kädensijat. Sitten ne ovat valmiit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit