sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mummon nojatuolit, osa 10

Verhoilu-kurssi käynnistyi taas Vuotalossa. Tällä kertaa toimessa olin vain minä, sillä Heikki hoiteli kotona flunssaansa. Minä selvitin ko. taudin tällä kertaa ennen Heikkiä. Vuorovedolla siis mennään.

Jänskätti hiukan etukäteen, sillä tiesin, että tällä kertaa pitäisi nitoa liinauskangas kiinni tuolin sarjoihin. Paineilmalla toimiva niittipistooli on aiemmilla kerroilla ollut vain Heikin käsissä. Vaikka en olekaan mikään iiik-naisellinen nainen, pelkään hiukan työkaluja, joiden toiminnasta en ole varma.
No, onneksi opemme piti minulle ja yhdelle uudelle kurssilaiselle pikakurssin niittipyssyn toiminnasta. Sen jälkeen pystyin kyllä tarttumaan siihen. Osoittautui, ettei se niin kamala hurja ja käsistä karkaava kapistus sitten todellisuudessa ollutkaan. Ja ainahan noissa laitteissa on varmistukset, ettei niillä aivan helposti satuta itseään. Työväenopiston kursseilla työturvallisuus on varmasti ykkösasia, kun meitä on niin monenlaisia laitteita käyttämässä. Mitään kovin vaikeasti hallittavaa varustusta niihin tuskin hankitaan.
Liinauskangas tuli siis nidotuksi. Leikkasin myös pois ylimääräiset reunaliepeet. Lisäkiinnitykseksi ommellaan vielä reunaa kiertävä ommel pienellä käyräneulalla ja ompelulangalla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit