sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Mummon nojatuolit, osa 6

Tuoliprojekti jatkuu.
Olimme tietysti tehneet aloittelijan virheen ja tunkeneet pääosan lastuvillasta tuolin takaosaan ja opettajan arvioivan katseen jälkeen saimme laittaa melkoiset määrät lisää lastuvillaa tuolin etureunaan ja sivureunoille. Tuolin täyttäminen jatkui ohuella kerroksella hamppua. Nytpä eivät jouset enää tunnu Heikinkään pepussa!
Täytteen päälle laitettiin säkkikangas. Säkkikankaaseen piirrettiin kaksi neliötä läpiveto-ompelun helpottamiseksi. Viivoja pitkin ommeltiin läpi  perustuskankaan, täytteen ja joustinkankaan. Ompelu tapahtui pitkällä, kaksikärkisellä neulalla ja suoraan kerästä tulevalla purjelangalla. Lankaa ei saanut katkaista ja piti varoa, ettei ommel tarttunut jousirenkaisiin tai sidontalankoihin. Pisto oli tuolin päällä kämmenen levyinen ja alapuolella pari senttiä pitkä. Homma onnistui meiltä juuri ja juuri, koska meillä on tekstiilivyöt äänenvaimenninkankaana pohjaristikon päällä.  Mysteeriksi meille jäi, kuinka läpiveto-ompelu voi ylipäätään onnistua osumatta jousiin tai sidontanaruun, jos pohjakankaana käytetään säkkikangasta.

Kurssilla käytetään Opetushallituksen julkaisemaa oppikirjaa Perinteinen verhoilu. Toinen erittäin hyvä kirja on Näin kunnostat mummolan mööpelit, jossa on K-tuolin kunnostus hyvin pikkutarkasti ja havainnollisesti selitettynä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit