perjantai 28. syyskuuta 2012

Mummon nojatuolit, osa 5


Kesällä Vantaan aikuisopistossa alkanut mummon nojatuolien korjausprojekti jatkuu nyt syksyllä Helsingin työväenopistossa. Onnistuimme ilmoittamaan itsemme noin puolessa minuutissa täyttyneelle huonekalujen verhoilukurssille Vuotalolla. 
Päädyimme tällä kertaa ottamaan mukaan vain toisen tuolin. Tuoli numero kakkonen pääsee käsittelyyn, kun ensimmäinen on valmis.
Eilen oli kolmas kurssikerta. Tähän mennessä olemme peittäneet jouset joustinkankaalla, joka on tiuhaa säkkikangasta. Se nidottiin kiinni tuolin sarjoihin ja jousirenkaat ommeltiin siihen kiinni. 
Reunapuut vaativat hiukan säätämistä ennen kuin saimme ne ruuvattua siististi joustinkankaan päälle. Tutustuimme vannesahaan, jolla teimme pienet lovet solmu- ja naulakohtiin, jotta puut asettuivat kunnolla kohdilleen. Olipahan jännä laite! Heikki pääsi myös poraamaan reikiä työväenopiston jykevällä porakoneella.
Eilen aloitimme tuolin perustan eli grundin rakentamisen. Ensin ommeltiin käyräneulalla aine- eli täytelankalenkit joustinkankaaseen. Täyteaineena käytimme lastua. Lastua työnnettiin takakulmasta alkaen ainelangan alta niin paljon kuin sinne mahtui. Testailimme täyttöä istumalla tuolilla. Opettaja nimittäin sanoi, että puolet verhoilusta tehdään takapuolella! Jousien ei pitäisi tuntua istujan takapuoleen. Heikki tuossa sanoi, että hän kyllä vielä tuon täytön jälkeen tunsi ne. Täytynee siis vielä ensi kerralla jatkaa tuon lastun parissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit