keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Vyyhdinpuu - kerilaud

Tänään hain postista aivan ihastuttavan kapineen! Se on hienoa käsityötä Virosta - vyyhdinpuu. Olen tähän asti tehnyt vaihtelevan pituisia vyyhtejä kerinpuulla, mutta tästä lähin syntyy tasaisia vyyhtejä.

Vyyhdinpuun jäljille pääsin Leenan käsityöt -blogin kautta. Ülle kertoo omilla sivuillaan miehensä puusta valmistamista vyyhdinpuusta ja kerijälaitteesta lisää, tosin viroksi, mutta kuvat kertovat mistä on kysymys.

Kerilauad ja lõngakerijad/ball winders and yarn swifts (haspels)

Ülle kirjoittaa mainiota englantia!
7 kommenttia:

 1. Kiva että pystyin olemaan avuksi. Älä kierrä liian tiukkaan pöytään kiinni, minulla kerran murtui, mutta poikani sai sen ihan kuntoon. Kun on käsityötä, niin sen pystyy hyvin korjaamaan. Selasin tänään blogiasi, harrastat samoja asioita kuin minäkin, joten tilasin päivityksesi readeriin.Tapaillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyödyllisestä vinkistä. Mutta kyllä se on ihana! Tuoksuukin niin hyvälle.

   Poista
 2. Hei!
  Olisin myös kiinnostunut tilaamaan ko. laitteen sekä keräntekovempeleen (mikäsenniminytonkaan...:=)). Kuinka käytännössä tilaus, maksu, toimitus (kulut?) tapahtui? En ole ulkomailta tilannut aiemmin mitään, joten asia hieman mietityttää....
  Terv. Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Maksoin vyyhdinpuun ihan tavallisena maksuna Nordean verkkopankissa. Eli maksaminen oli helppo homma. Kirjoittelimme muutaman viestin asiasta Üllen kanssa eli laitoin oikein kuvan tuolta hänen nettisivuiltaan mitä olin vailla ja hän ymmärsin heti yskäni, että haluan tilata samanlaisen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tällä sähköpostiosoitteella tilasin Virosta: yllepal@gmail.com

   Kirjoittelu onnistui englanniksi.

   Poista
 4. Hei! olisin kysynyt, vieläkö olet tyytyväinen hankintaasi? Onko vyyhdinpuu ollut rahansa arvoinen? Kiitos!

  VastaaPoista

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit