sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Korvikset lamppuhelmistä

Sateisena sunnuntai ryhdyin askartelemaan korviksia parin viikon takaisella lamppuhelmirupeammalla syntyneistä helmistä. Tuntuu, että lamppuhelmien pyörittely olisi hiljakseen kypsynyt alitajunnassani sen puolentoista kuukauden aikana, joka ensimmäisen ja toisen lamppuhelmikerran välissä oli, sillä tällä toisella kerralla onnistuin heti tekemään melko pyöreitäkin helmiä. Ehkä kolmannella kerralla pystyn sitten jo kiinnittämään huomiota helmien ulkonäköönkin.
Kunnollisia pihtejä korviksien tekoon ei oikein ollut, mutta onneksi hopeoitu lanka taipui huonommillakin työkaluilla.


sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Raakavillaa pesussa, osa 2

Kolme ämpärillistä villaa oli yön yli liossa kylppärissä. Myöntää täytyy, että onhan se aikamoinen työmaa pestä niitä. Kolmannen ämpärin kohdalla väsyin ja lykkäsin ne pesupussissa pesukoneeseen villanpesuohjelmalle. Jonkun verran ne siellä koneessa kyllä alkavat valitettavasti  huopua.
Joku kirjoitti jollain kehräyssivustolla, että ei tuhlaa aikaansa villan pesuun, koska kehrättäväksi saa ostamalla hienoja valmiiksi karstattuja ja värjättyjä kuituja. Se riippuu niin siitä, mihin aikansa haluaa käyttää. Omalla kohdallani vertaisin tätä marjastukseen. Marjojakin saa kaupasta valmiiksi perattuina ja pakastettuina ja vaikka keitoksi keitettynä. Siinä on kuitenkin minulle se joku ihan oma juttunsa, että saan tehdä koko prosessin itse alusta loppuun. Minä ihan oikeasti nautin tuosta likaisen villan pesusta. Siinä ainakin näkyy kädenjälki!

Tässä vähän kuvaa tilanteesta ennen ja jälkeen... Puhtaat ovat käsinpestyjä.


tiistai 8. marraskuuta 2011

Romulasista sulatettua

Kävimme eilen hakemassa romulasikurssin aikaansaannokset. Siellä olivat konjakkipullo ja olutpullo sulaneet Aikuisopiston uunissa 700 asteessa ihan uusiksi. Marjan hieno koristeltu pullo hajosi pesussa ja sain siitä tuon kaulaosan itselleni.

 


Tällaisia koruja syntyi sata vuotta vanha ikkunan palasista, vihreän olutpullon palasista, keltaisen lasilautasen palasista...




Näihin kokeilin  dichroid-papereita ja decal kultakuviota. Nyt vain pitäisi hankkia ripustimia ja tehdä näistä kaulakoruja.





sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Raakavillan pesua

Päätin kokeilla raakavilla fermentointipesua... Olimme nimittäin viikon ulkomaanmatkalla ja ajattelin, että poissa olomme aikana villa voi rauhassa tekeytyä kylpärissämme. Jätin ämpäriin kylmään veteen parisataa grammaa villaa seisomaan. Haistelin jännityksellä sisäilmaa ulko-ovea avatessani, mutta mitään pahempaa tuoksua ei heti tuntunutkaan, toisin kuin olin pelännyt. Kylpärissäkään ei haissut, sillä olin laittanut kannen ämpärin päälle. Mutta kun nostin kannen... yhm mikä hajupölähdys. Piti perääntyä, hengittää hetken aikaa rauhallisesti olohuoneessa  ja yrittää nenän kautta hengittämättä uudenman kerran lähestyä ämpäriä. Ruskeaakin ruskeampi, suoraan sanoen kuvottava liotusvesi lensi heti kaaressa viemäriin. Sen verran se löyhkäsi. Sitten aloin rohkeasti huuhtelemaan villaa, ja kas, reilun huuhtelun jälkeen paha haju hävisi.

Kuravesikuva on niin kamala näköinen, että en halua pistää sitä tänne. Laitan sen sijaan kuvan puhtaasta kuivuneesta ihanasta villasta.